۱۳۹۶ شنبه ۵ فروردين
[  آرشیو اخبار مركز آموزش عالي علمي كاربردي   ] [  آرشیو کل اخبار  ]

مدیر پژوهش موسسه آموزش عالی علمی – کاربردی جهاددانشگاهی مرکز مشهد:
هنر با زبان ایجاز آسیب‌ها را بیان می‌کند

رویداد مركز آموزش عالي علمي كاربردي
۱۳۹۴/۱۲/۲

مدیر پژوهش موسسه آموزش عالی علمی – کاربردی جهاددانشگاهی مرکز مشهد گفت: اگر بخواهیم به ایجاز در مورد نسبت هنر با آسیب‌های اجتماعی سخن بگوییم در سه ساحت قابل بیان است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضویف سعید شریعتی در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره استانی طراحی پوستر پیام های پیشگیری اولیه از اعتیاد که در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نخست اینکه هنر به عنوان یک نظام معرفتی می‌تواند بیان‌‎گر آسیب‌های اجتماعی باشد مثل علوم اجتماعی با این تفاوت که زبان علم عالمانه است و زبان هنر خلاقانه است.

وی افزود: هنر جامعه را به خود می‌نمایاند به عنوان مثال در اواخر دهه 40 و 50 که جامعه ما در حال گذار است وقتی به سینما نگاه می‌کنیم در آثار کیمیایی، تقوایی و مهرجویی این تغییرات را می‌بینیم و نارسایی‌های اجتماعی را درک می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در یک دهه گذشته نیز که با شکاف نسلی و شکاف فرهنگی مواجه می‌شویم این مساله در سینما و موسیقی دیده می‌شود و بنابراین هنر ابزاری است که جامعه با آن خود را می‌شناسد.

شریعتی با بیان اینکه در جوامعی که حرف صریح به راحتی قابل بیان نیست هنر می‌تواند با زبان ایجاز آسیب‌ها را بیان کند؛ اظهار کرد: هنر این امکان را به جامعه می‌دهد تا خود را برای مخاطرات اجتماعی آماده کند به عنوان مثال مطالعات اجتماعی نشان داده است که هنر شهری مانع از خوشونت‌های اجتماعی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: فضای اجتماعی باید فضای فعالیت آزاد را برای هنرمند ایجاد کند و اصولا علوم اجتماعی و انسانی در فضای آزاد رشد می‌کنند و باید بدانیم که محدودیت هنرمندان ما را با آسیب‌هایی نظیر هنر سفارشی و هنر دولتی روبرو می‌کند.

شریعتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بسیاری از مراکز بازپروری ما از ابزار هنردرمانی استفاده می‌شود اما وقتی به وضعیت هنر در جامعه نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که نیار داریم محدودیت هنرمندان را برطرف کنیم تا با مسائلی مثل هنر برای هنر روبرو نشویم.

وی اضافه کرد: اگر به مفهوم هنر اجتماعی اعتقاد داشته باشیم باید شان فرهنگ و هنر را به رسمیت بشناسیم تا در این فضای آزاد هنرمند بتواند به جامعه هشدار بدهد و در راستای درمان اجتماعی نیز اقدام کند.

اولین صفحهقبلی1774 ÇÒ 1972بعدیآخرین صفحه