۱۳۹۶ جمعه ۲ تير
[  آرشیو اخبار فرهنگی   ] [  آرشیو کل اخبار  ]

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
بازشناسی انقلاب بدون شناخت امام خمینی(ره) ناقص است

رویداد فرهنگی
۱۳۹۵/۶/۹

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم شناخت شخصیت بنیانگذار انقلاب‌ اسلامی تصریح کرد: بازشناسی انقلاب بدون شناخت امام خمینی(ره) ناقص است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی در افتتاحیه اردوی آموزشی برادران طریق جاوید از سلسله برنامه‌های مدرسه روح‌الله(ره) اظهار‌‎کرد: انقلاب ‌اسلامی ایران بزرگترین انقلاب مردمی عصر حاضر است و یکی از ویژگی‌های منحصر‌ به ‌فرد این انقلاب رهبری آن است در این انقلاب به جای اینکه رهبر و بنیان‌گذار یک فرد نظامی، رئیس حزب یا سیاست‌مدار دوره ‌دیده باشد یک فقیه عارف بود، ما انقلابی را با این مشخصه در جهان نداریم.

وی ادامه داد: یک فقیه وعارف که قاعدتا جای آن باید گوشه مدرسه و زاویه عرفان باشد، حرکت می‌کند و به عنوان یک مصلح‌ اجتماعی نظام شاهنشاهی 2500 ساله را که ابرقدرت‌ها پشتیبان آن بودند را سرنگون می‌کند و نظام جدیدی را به جای آن طراحی می‌کند. بنابراین شناخت انقلاب بدون شناخت بنیان‌گذار آن شناخت درستی نیست.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زمانی می‌توان انقلاب‌اسلامی را تجزیه و تحلیل کرد که بدانیم امام(ره) دارای چه پشتوانه‌های علمی بوده و با چه پیش‌زمینه‌هایی این حرکت را آفریده است، عنوان کرد: امام(ره) قبل از اینکه به عنوان یک فرد انقلابی مطرح‌ شود، یک عارف، فقیه نوپرداز و فیلسوفی توانا بود. در هر گوشه‌ای از کشور اگر کسی شبهه‌ای در رابطه با اسلام داشت و شبهه گسترده می‌شد و به حوزه علمیه قم می‌رسید، تمام چشم‌ها به امام(ره) دوخته می‌شد.

خسروی تصریح کرد: امام(ره) در سن28 سالگی کتاب «مصباح‌الهدایه» را نوشت که علامه سیدجلال‌ آشتیانی خراسانی در مقدمه‌ای بر مصباح نوشته‌اند چنین کلماتی «صادر نمی‌شوند مگر از زبان اولیاء‌الله». سطح این کتاب بسیار فاخر است و اگر کسی از علما بتواند این کتاب را تشریح ‌کند، جایگاه شایسته‌ای در حوزه‌های علمیه پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: در زمینه خودسازی و معرفت‌النفس و علم‌اخلاق کتاب‌های نفیسی وجود ‌دارد ولی سطح کتاب «شرح 40 حدیث» امام خمینی(ره) از کتب گذشته بالاتر است. امام(ره) مانند یک طبیب حاذق و روان‌شناسی قوی در این کتاب روح خواننده را بررسی می‌کند، دردهای او را برای خودش توضیح می‌دهد و درمان آن را ارائه می‌کند.

خسروی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما ابعاد علمی امام(ره) را نشناخته‌ایم و اگر شناختیم به دیگران معرفی نکرده‌ایم. امروز نسل جوان ما امام(ره) را نمی‎شناسد؛ این نسل عشق به امام(ره) دارد اما عرفان به امام(ره) ندارد.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نسل جوان حداکثر اطلاعی که از حرکت امام خمینی(ره) دارد این است که ایشان توانست نظام نوپای جمهوری‌اسلامی را در ایران برقرارکند.

وی عنوان‌ کرد: شاید این کار خارق‌العاده امام(ره) دارای چنان درخششی است که موجب شد ابعاد دیگر امام(ره) چندان به چشم نیاید اما اگر بخواهیم حقیقت انقلاب را دنبال کنیم باید امام(ره) واندیشه‌های او را بشناسیم.

خسروی با بیان این‌که ریشه تفکرات امام(ره) از مباحث و آیات ‌قرآنی اتخاذ شده است ابراز کرد: امام(ره) یک مفسر برجسته قرآنی بود و نگاه ایشان به قرآن ویژه‌ بود و هدف از انقلاب را معرفت‌الله می‌دانست.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد‌: امام(ره) قرآن و انسان کامل را اسم اعظم می‌دانست بنابراین امام با این نگاه حرکت‌ و انقلاب را ایجاد‌کرد.

وی اضافه کرد: چرا ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که مباحث سیاسی فرصتی برای ما باقی نگذاشته ‌که به معرفت‌الله و تزکیه‌نفوس بپردازیم، ضربه‌ای که به انقلاب وارد می‌شود از همین ناحیه است، پشتوانه‌ها و ریشه‌ها که منجربه شناخت خداوند می‌شود را به حاشیه می‌بریم و مباحث فرعی را اصلی جلوه می‌دهیم.

خسروی گفت: امام(ره) فرمودند: شیطان بزرگ نفس‌اماره است همانطور که پیامبر(ص) می‌فرمایند:«بزرگترین دشمن تو نفس توست که در سینه توست»، که در این میان چگونه ممکن است هم آمریکا و هم نفس شیطان بزرگ باشند.
وی اظهار کرد: برای این موضوع دو پاسخ داریم، هنگامی که رزمندگان زمان پیامبر(ص) از جنگ بازگشتند، ایشان فرمودند: «جهاد اصغر را به پایان رساندید ولی جهاد اکبر که مبارزه با نفس است را تمام نکردید»، شیطان بزرگ در جهاداصغر آمریکاست، و در جهاداکبر نفس است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی٬ آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: امام(ره) در اولین قدم نفس را مهارکرد و اولین کتاب‌هایش در زمینه نفس و خودسازی است نه در زمینه انقلاب؛ و قبل از این‌که مشت محکمی به دهان آمریکا بزند مشت محکم به دهان نفس خودش زده‌ بود.

خسروی خاطرنشان کرد: ما قبل از این‌که از دشمن خارجی شکست بخوریم از دشمن نفس شکست می‌خوریم و باید با نفس خود به مبارزه بپردازیم و در این میان امام(ره) راه‌های مبارزه با نفس را به‌خوبی تشریح کرده‌است، انسانی که خود را نبیند خدا را می‌بیند و امام(ره) خدا را دید و تاریخی شگفت‌انگیز را رقم زد، امام(ره) معتقد بودند شاکله حقیقی انسان‌ را اندیشه و عملش می‌سازد.

اولین صفحهقبلی1881 ÇÒ 2019بعدیآخرین صفحه