۱۳۹۶ شنبه ۵ فروردين
[  آرشیو اخبار فرهنگی   ] [  آرشیو کل اخبار  ]

در بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی؛
کتاب «اصول و مبانی ترسیب کربن» از انتشارات سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزیده شد

رویداد فرهنگی
۱۳۹۵/۸/۲۶

در بیست و سومین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی، کتاب «اصول و مبانی ترسیب کربن» از انتشارات سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در گروه کشاورزی و منابع طبیعی برگزیده شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، کتاب «اصول و مبانی ترسیب کربن» تالیف دکتر حمیدرضا فلاحی، دکتر پرویز رضوانی مقدم، دکتر محمدعلی بهدانی، مهندس مهسا اقحوانی شجری، مهندس سعید جاهدی پور و مهندس علیرضا یاری می باشد.

در پیشگفتار مولفان این کتاب آمده است، ترسیب کربن فرایندی است که در جریان آن کربن از ذخیره اتمسفری آن جذب و به سایر ذخایر کربنی مانند زیست توده گیاهی، خاک، اقیانوس‌ها و مخازن گوناگون ژئولوژیکی منتقل می‌گردد. در نتیجه این فرایند از حجم دی‌اکسیدکربن اتمسفری کاسته شده و در نتیجه پیامدهای منفیِ ناشی از افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای در اتمسفر به‌خصوص تغییر اقلیم کاهش می‌یابد.

کتاب «اصول و مبانی ترسیب کربن» در قالب 13 فصل تالیف گردیده است که در فصل یک مقدمه ای بر ترسیب کربن ارائه شده است، در فصل 2 موضوع تغییر اقلیم در ارتباط با ترسیب کربن مورد توجه قرار گرفته، در فصل 3 به ذخائر و چرخه کربن اختصاص دارد و در فصل 4 نیز به فناوری‌های نوین ترسیب کربن اشاره شده است.

فصل 5 به نقش سیستم گیاه- خاک در ترسیب کربن، فصل 6 به جایگاه سیستم‌های کشاورزی، فصل 7 به جایگاه جنگل‌ها و مراتع در ترسیب کربن و فصل 8 به مدل‌های ترسیب کربن اشاره دارد.

فصل 9 به ارزیابی چرخه حیات و ردپای کربنی تولیدات کشاورزی، فصل 10 به خدمات اکوسیستمی ناشی از ترسیب بیولوژیکی کربن، فصل 11 به تجربیات ترسیب کربن در ایران، فصل 12 به اجرای گام به گام پروژه ترسیب کربن بر پایه مشارکت جوامع محلی و فصل 13 نیز به راهکارها اختصاص یافته است.

گفتنی است که آیین اختتامیه بیست و سومین جشنواره کتاب سال دانشجویی روز گذشته (25 آبان‌‌ماه) با حضور سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سید حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی، عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، دکتر سعید پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی، رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها، مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و دکتر مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

اولین صفحهقبلی1908 ÇÒ 1972بعدیآخرین صفحه