۱۳۹۶ يکشنبه ۱۰ ارديبهشت

مدیر گروه جامعه‌شناسی گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
نظارت‌ بر پژوهش‌های علوم انسانی، سلیقه‌ای است

۱۳۹۵/۹/۲۵

مدیر گروه جامعه‌شناسی گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: حوزه‌های علوم انسانی به شدت با سلیقه‌ای بودن نظارت‌ها مواجه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حامد بخشی در نشست «چالش‌های پژوهش در علوم انسانی» که در محل پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: استفاده از پژوهش عمدتا تبدیل به تولید ویترینی در نهادها شده است، که استفاده نمی‌شود.

وی ادامه داد: کارفرما اراده‌ای به استفاده از پژوهش ندارد. معمولا نهادهای کارفرما اظهار دارند، یافته‌های پژوهشی کاربردی ندارد و خودمان به دلیل مواجه مستمر با مسائل، بهتر آن را درک می‌کنیم و نیازی به پژوهشگر نیست. پژوهش‌ها راهکار مشخص مبتنی بر پژوهش به ما نمی‌دهد، زیرا یافته‌ها مفید و ارزشمند نیستند.

بخشی افزود: از آن سو پژوهشگران اظهار دارند با عدم حمایت مالی از پژوهش مواجه هستند. در جامعه، نوع سفارش‌دهنده از سوی افراد خصوصی نیست و بیش از 90 درصد اتکای ما به دولت است. حداکثر آمار نهادهای پژوهشی سه درصد از بودجه‌هاست که هیچ وقت تخصیص نشده است و در این فضا، نهادها رشد ندارند و قوی نمی‌شوند.

وی ادامه داد: بودجه‌ی دریافتی سازمان‌های پژوهشگری به سه ماه حقوق کارگری می‌رسد و این نشان از عدم درک نهادهاست.

این جامعه‌شناس گفت: کارفرماها با دید کوتاه‌مدت به پژوهش نگاه می‌کنند. در بعضی از سازمان، مسئولین اعتقادی به دانش آکادمیک ندارند و تمام سفارشات پژوهشی‌ آنان از نوع ویترینی است.

بخشی بیان کرد: با توجه به اینکه هر دانش آموخته تحصیلات تکمیلی در رشته انسانی پژوهشگر است و به صورت بالقوه می‌تواند پژوهش انجام دهد، بودجه زیادی به افراد منفرد از نهادها اعطا می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: بودجه پژوهش آلمان از کل بودجه پژوهشی کشورهای خاورمیانه بیشتر است.

اولین صفحهقبلی1924 ÇÒ 1991بعدیآخرین صفحه