۱۳۹۶ جمعه ۲ تير

دبیر شورای سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:
70 طرح در حوزه سلول‌های بنیادی پیگیری می‌شود

۱۳۹۶/۱/۲۷

دبیر شورای سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هدف از گسترش و پیشرفت هر علمی در نهایت این است که آن علم در اختیار جامعه قرار گیرد و در واقع هدف سلول‌های بنیادی نیز همین است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر علی قاسمی امروز 27 فروردین‌ماه در نشست خبری سومین کنگره ملی و دومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که به همت سازمان جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی و با همکاری پژوهشگاه رویان، دانشگاه فردوسی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالن اجتماعات سازمان مرکزی جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی برگزار شد، ادامه داد: بیماری‌هایی که دارای درمان‌های پرهزینه هستند، یا نمی‌توان درمانی برای آن‌ها یافت و این امکان وجود دارد که با سلول درمانی درمان بهتری صورت گیرد، می‌توان از سلول‌های بنیادی بهره برد که در این علم اقبال گروه‌های پایه و بالینی بالا است.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از بیماری‌ها راه علاجی وجود ندارد و باید از سلول‌های بنیادی بهره برد، عنوان کرد: ستاد استانی سلول‌های بنیادی در سطح بالا در خصوص فناوری پایه دارای جایگاهی مهم است و در این میان، بالغ بر به 70 طرح در سلول‌های بنیادی در دستور کار قرار گرفته و یا به اتمام رسیده است.

دبیر شورای سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در این بین، 30 طرح پایه در ارتباط با حیوانات و 40 طرح در حوزه بالینی را شامل می‌شود و تا به امروز در حدود 61 بیمار پیوند شدند که بر روی 13 نوع بیماری به انجام رسیده است و انتظار می‌رود به بالغ بر 90 بیماری نیز برسد.

قاسمی اضافه کرد: آرتروز زانو، اوتیسم، فلج مغزی، زخم دیابت،‌شکستگی‌ها، بیماری‌های مفصلی، ام اس از جمله مواردی بودند که از سلول‌های درمانی برای درمان بهره‌مند شده‌ایم.

وی با بیان اینکه در استان با منابع بالایی روبه‌رو هستیم که این منابع باید تجمیع شود و هزینه و بودجه استان را باید صرف هم‌افزایی بیشتر در این امر کنیم، اظهار کرد: ستاد استانی سلول‌های بنیادی شامل سه کمیسیون اصلی علوم و فنون، تکنولوژی و فناوری و نیز کاربردهای بالینی است.

اولین صفحهقبلی1981 ÇÒ 2019بعدیآخرین صفحه