۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد

توسط پژوهشگاه رویان صورت می‌گیرد؛
راه اندازی پزشکی مبتنی‌ به فرد در ایران

۱۳۹۶/۱/۳۰

معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان گفت: می‌خواهیم پزشکی مبتنی به‌ فرد را در ایران راه‌اندازی کنیم یعنی برای هر فرد نسخه خاص او را بپیچیم تا درمان برای وی انحصاری و به تناسب ژنتیک فرد درمانی تجویز شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد وثوثق امروز 29 فروردین ماه در حاشیه برگزاری افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه نگاه ما به پزشکی دورنگر است، اظهارکرد: در خصوص بیماری‌های ژنتیکی با شناسایی عوامل موثر توجه ویژه‌ای داریم که بتوانیم بیماران را سریع‌تر شناسایی کنیم؛ شاید در آینده تداخل در بحث‌های ژنتیکی داشته باشیم و از این نوع بیماری‌ها پیشگیری کنیم، پزشکی مبتنی به فرد موجب صرفه جویی در هزینه‌ها و درمان موثر می‌شود.

وی ادامه داد: تمام تلاشمان این است که دستاوردهای تحقیقات روی سلول‌های بنیادی را درعرصه بالینی و کاربردی ارایه کنیم و نتایج تحقیقات را در اختیار درمان بیماری‌های صعب العلاج و بر بالین بیماران قرار دهیم.

دانشیار گروه تصویربرداری پژوهشکده پزشکی تولیدمثل رویان خاطرنشان کرد: پژوهشکده رویان در زمینه پزشکی تولید مثل و درمان ناباروری جزو اولین مراکزی است که در ایران شروع به فعالیت کرده، شاید بتوان گفت در حال حاضر مرکز درمان ناباروری رویان بزرگترین مرکز درمان ناباروری در خاورمیانه و شاید هم کل دنیا است.

وثوق با بیان اینکه پژوهشکده رویان در زمینه سلول‌های بنیادی و طب ترمیمی و بازساختی جز اولین مراکزی است که در ایران تاسیس شده است، ادامه داد: پژوهشکده زیست فناوری های نوین پزشکی رویان در اصفهان هم در زمینه اصلاح نژادهای دامی، فراورده‌های بیولوژیک، شبیه سازی حیواناتی که می توانند در خدمت سلامت جامعه باشند، حفظ حیواناتی که نسل آنان در حال انقراض است و ... فعالیت دارد.

وی عنوان کرد: مرکز خوبی در جهاد دانشگاهی خراسان داریم که با همکاری نزدیک پژوهشگاه رویان احداث شده و در زمینه سلول های بنیادی در حال فعالیت است و تاکنون هم توفیقاتی را کسب کرده که امیدوار هستیم این توفیقات روز به روز توسعه یابد.

معاون درمان و خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان گفت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه دانش سلول‌های بنیادی هم سطح با مراکز خوب دنیا در حال فعالیت است و با تمام مشکلاتی که وجود دارد توانسته‌ایم جایگاه خود راحفظ کنیم و در محافل علمی دنیا حرفهایی برای گفتن داشته باشیم.

وثوق افزود: تحقیقاتی که در این زمینه انجام می‌شود منحصرا در اختیار کشورهای پیشرفته است که بیشترین تحقیقات در ایالات متحده آمریکا، فرانسه و... ودر آسیا هم در کشورهایی همچون ژاپن و چین انجام می‌شود اما انچه ما ادعا می‌کنیم و ادعایمان با واقعیت نزدیک است این است که اقداماتی که در زمینه سلول‌های بنیادی و طب بازساختی در ایران انجام می شود همسطح با فعالیت‌هایی است که در سطح دنیا صورت می گیرد.

وی تصریح کرد: در برخی از رشته‌ها کاملا هم ردیف مراکز خوب دنیا هستیم و در بعضی از موارد هم جایگاه ما نسبت به سایر کشورها پایین تر است همچنین در برخی از حوزه‌ها و تحقیقات هم از دیگران جلوتر هستیم.

دانشیار گروه تصویربرداری پژوهشکده پزشکی تولیدمثل رویان بیان کرد: به دلیل توسعه‌ای که در بحث سلول‌های بنیادی در سطح جهان وجود دارد این امکان به وجود آمده که تنوع در تحقیقات سلول‌های بنیادی به طور خیلی زیادی در سطح دنیا اتفاق می افتد در زمینه تحقیقات روی سلول‌های بنیادی فعالیت‌های خوبی انجام داده‌ایم، تحقیقات سلول‌های بنیادی جنینی در ایران از رشد خوبی نسبت به سایر کشورها برخوردار است.

وثوق در خصوص سلول های بنیادی عنوان کرد: سلول های بنیادی دانشی وسیع و توسعه یافته است و تنوع زیادی دارد حتی در فعالیت‌های پژوهشگاه رویان هم تنوع دانش‌های سلول‌های بنیادی را مشاهده می کنیم، سلول های بنیادی ممکن است با منشا سلول های بنیادی افراد بالغ، سلول بنیادی جنینی، سلول بنیادی بند ناف و ... باشد این تنوع باعث شده بحث رقابت در دنیا تنوع داشته باشد.

اولین صفحهقبلی1987 ÇÒ 1999بعدیآخرین صفحه