. .
۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد
Skip Navigation Linksصفحه اصلی -> معاونت پژوهشی -> پژوهشکده ها -> پژوهشکده فناوری مواد غذایی -> گروه پژوهشي افزودني هاي غذايي
. .

افزودني‏هاي غذايي :


افزودني‎هاي غذايي از قبيل رنگ‎دهنده‌هاي طبيعي و مصنوعي، طعم دهنده‌ها، آنتي‎اکسيدان‌ها، ترکيبات ضد ميکروبي و ... مواد مفيدي هستد که امروزه از آنها به ‎منظور بهبود کيفيت، ارتقاء ارزش تغذيه‌اي و رفع مشکلات تکنولوژيکي توليد مواد غذايي استفاده مي‌شود. نظر به اهميت روزافزون اين ترکيبات و مصرف بالاي افزودني‌ها در واحدهاي صنعتي کشور، اين گروه با هدف بهينه‌سازي مصرف افزودني‌هاي غذايي و توسعه بهره‌برداري از منابع طبيعي و بومي فعاليت تحقیقاتی خود را از سال 1383 آغاز نموده است.

چشم‌انداز:


گروه پژوهشي مرجع در سطح ملي با هدف کاربردي ‌کردن فناوري توليد افزودني‌هاي با منشاء طبيعي

محورهاي اصلي فعاليت:


استخراج و شناسايي مواد مؤثر از منابع طبيعي و کاربرد آنها به‏عنوان افزودني؛
 بررسي و بهبود روش‌هاي استفاده از افزودني‌ها در مواد غذايي؛
 بررسي برهمکنش‌هاي افزودني‌هاي خوراکي با مواد غذايي؛
 بهينه‌سازي فرمولاسيون مواد غذايي با استفاده از افزودني‌ها؛
 سنتز افزودني‌هاي خوراکي مورد استفاده در صنايع غذايي.


جهت‎گيري پژوهشي:


در حال حاضر زیان¬های ناشی از مصرف مواد افزودنی سنتزی کاملا شناخته شده و نقش آنها در بروز انواع سرطان¬ها و بیماری¬ های مختلف به اثبات رسیده است. لذا یافتن افزودنی¬های طبیعی و جایگزینی آنها با ترکیبات سنتزی از اولویت¬های تحقیقاتی در حوزه صنایع غذایی می باشد. کشور ما غنی¬ترین منابع گیاهی را از نظر مقدار و تنوع در سطح جهان دارا می¬باشد که خود پتانسیل بسیار مناسبی جهت تولید افزودنی¬های طبیعی غذایی به شمار می رود. یکی از مهمترین افزودنی¬های طبیعی، رنگ دهنده¬های غذایی می باشند که با توجه به تعدد مراکز تولیدی و زیرمجموعه آنها، نبود واحدهای تولید کننده رنگ طبیعی در کشور، بالا بودن قیمت رنگ¬های طبیعی وارداتی و به موازات آن خروج ارز فراوان از این طریق، همچنین محدودیت¬های اعمال شده از سوی اداره استاندارد و نظارت بر مواد غذایی در کاربرد رنگ های مصنوعی در صنایع غذایی، موضوع "تولید رنگ¬های خوراکی با منشاء طبیعی" سرلوحه فعالیت¬های تحقیقاتی میان مدت این گروه قرار گرفته است.

توانمندي‌ها :

  • تجربه موفق در استخراج و توليد رنگ¬های خوراکی با منشاء طبيعی و کاربرد آنها در محصولات غذايی مختلف

  • ریزپوشانی افزودنی¬های طبیعی با استفاده از تکنیک¬های مختلف

  • افزايش زمان ماندگاري محصولات غذايي با استفاده از افزودني¬هاي مجاز خوراکي

  • توليد غذاهاي رژيمي و عملگر با استفاده از افزودني¬هاي غذايي مختلف

  • بهینه¬سازی فرمولاسیون مواد غذایی

  • ارائه مشاوره و خدمات تخصصي در زمينه افزودني¬هاي غذايي طبيعي به صنعت

  • ارائه دوره آموزشی و کارگاه¬هاي تخصصي در زمينه استخراج، شناسايي و کاربرد افزودني¬هاي غذايي با منشاء طبيعي


 


آدرس: مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی، ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی مشهد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی.
وب سایت: www.foodres.ir
تلفن: 38827139- 38832360-051
نمابر: 38827139-051

For More Information or Technical Support  Mail To webmaster@jdm.ac.ir
Copyright © 2017 JDM All Rights Reserved.