. .
۱۳۹۶ شنبه ۵ فروردين
Skip Navigation Linksصفحه اصلی -> معاونت پژوهشی -> ‌گروه های پژوهشی -> گروه پژوهشي زيست فناوري قارچ هاي صنعتي
. .

گروه زیست فناوری قارچ های صنعتی

معرفي

گروه پژوهشي زيست‌فناوري قارچ‌هاي صنعتي در سال 1378 تاسيس گرديد و در سال 1383 موافقت اصولي، در سال 1386 موافقت قطعي خود را از شوراي گسترش تشكيلات پژوهشي جهاددانشگاهي اخذ نمود.

جهت گيري

ماموریت این گروه به‌نژادی مبتنی بر فناوری‌های زیستی در قارچ‌های با کاربرد صنعتی می‌باشد. برخی از اهداف کاربردی پیش رو عبارتند از: توسعه و رونق صنايع مرتبط با قارچ‌ها در حوزه خوراکي، دارويي و صنعتی همچنين رفع پاره‌اي از نيازهاي کشور در زمينه پژوهش‌هاي پايه‌اي در حوزه زيست‌فناوري صنعتي و تربيت نيروي ماهر،. از سویی، رسيدن به جايگاه مرجعيت در زمينه تحقيقات به‌نژادی قارچ‌هاي خوراكي در کشور و در منطقه (همسایگان، کشورهای آسیای میانه و خاور میانه ) در افق دراز مدت این گروه قرار دارد.

توانمندي‌ها:

1. تحقیقات و دانش فنی زیست-پزشکی (با دیدگاه بیوتکنولوژیکی و مولکولی) در زمینه‌های خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد ویروسی قارچ‌های خوراکی

2. در اختيار داشتن دانش فني پرورش و كشت قارچ‌هاي خوراكي، دارويي و مولد رنگ

3. برگزاري دوره‌هاي آموزشي تخصصي کوتاه مدت در سطح ملي

4. توليد و عرضه اسپان هيبريد قارچ‌هاي خوراکي

 5. در اختيار داشتن دانش فني اصلاح نژاد انواع قارچ‌هاي خوراكي

6. پژوهش در زمينه تحقيقات مولکولي، ژنوميکس و فانكشنال ژنوميكس قار چ‌هاي خوراكي و دارويي

7. در اختیار داشتن دانش فنی فرآوری پودر قارچ خوراکی به روش خشک کردن سریع

8. در اختیار داشتن دانش فنی تولید نژاد کم اسپور قارچ صدفی 

برخی از فعاليت‌هاي مهم انجام شده:

1. شناسايي و تفكيك نژادهاي قارچ دكمه‌اي با استفاده از نشانگر ISSR و نواحي ITS و IGS دی ان ای ريبوزومي

2. بررسی کاربرد نشانگر SSR در اصلاح قارچ خوراکی دکمه‌ای

3. شناسايي و بررسي اثر باکتري‌هاي دخيل در فرايند کمپوست‌سازي براي قارچ خوراکي دکمه‌اي سفيد

 4. بررسي تنوع ژنتيکي جدايه هاي هموکاريون در قارچ خوراکي دکمه‌اي با ا ستفاده ا ز نشانگر ISSR 5. توليد سه نژاد هيبريد قارچ خوراکي دکمه‌اي و ثبت اختراع آن

6. طرح پژوهشي آميزش جنسي در بين هموکاريو ن‌هاي قارچ خوراکي دکمه ‌ی سفيد به منظور تولید ژنوتيپ‌هاي هيبريد با عملکرد بالا

7. ثبت اختراع برای تولید سه نژاد اصلاحی قارچ خوراکی دکمه‌ای سفید

8. بررسي عمل ژن هاي كنتر ل كننده صفات كمي در قارچ خوراكي دكمه‌ا ي سفيد

9. برگزاري بيش ا ز 10 کارگاه آموزشي تخصصی در زمينه پرورش و ا صلاح قار چ‌هاي خوراکي و دارويي

10. ا ستفاده از نشانگرهاي AFLP درا نگشت نگاري ژنتيكي نژادهاي قارچ خوراكي Agaricus bisporus

11. امكان سنجي كشت آزمايشگاهي نژادهاي قارچ شي تاكه با استفاده از ضايعات كشاورزي به منظور تهيه اسپاون

12. توليد رنگ تام از قارچ موناسكوس پرپورئوس با استفادها ز تغذيه با پيشسازها و اليسيتورها

13. بهينه‌سازي انتقال ژن در قارچ خوراکي دکمه اي بوسيله آگروباکتريوم تومي فاشينس

14. بررسی ژن‌های مسئول تولید آنزیم‌های تجزیه کننده تر یکبات لیگنینی در قارچ خوراکی

 

آدرس مشهد - ميدان آزادي – پرديس دانشگاه – سازمان مرکزی جهاددانشگاهی مشهد تلفن: 38832360 – 051 (داخلی 105) فكس : 38810177-051

 

For More Information or Technical Support  Mail To webmaster@jdm.ac.ir
Copyright © 2017 JDM All Rights Reserved.